Luontaistuotteet

Luontaistuote-sanan alkuperä ja mitä luontaistuotteet ovat?

Suomalainen hyötykasvien tutkija ja terveellisten elintapojen edistäjä Toivo Rautavaara (1905 – 1987) kehitti sanan ”luontaistuote”. Luontaistuotteet eivät ole lääkärin reseptiä edellyttävää apteekkitavaraa, vaan luontaistuotteita voidaan myydä luontaistuote– ja ruokakaupoissa. Luontaistuotteilla on lääkinnällisiä ominaisuuksia  ja terveysvaikutuksia. Myös muun muassa ravintolisät, painonhallintavalmisteet ja vitamiini- sekä hivenainevalmisteet kuuluvat luontaistuotteiden laajaan kategoriaan. Lisäksi on olemassa luontaiskosmetiikkaa kauneuden, ihon ja hiuksien hoitamiseen.

Luontaistuotteet voidaan laskea myös lääkkeiksi, sillä lääkkeet ovat valmisteita tai aineita, jotka lievittävät oireita, parantavat tai ehkäisevät sairauksia tai sairauksien oireita. Esimerkiksi hiivasyndrooman hoitoon soveltuu luontaistuotteiden käyttäminen vähähiilihydraattisen ruokavalion kanssa, myös ravintolisiä voidaan käyttää hoidossa. Fytoterapiaksi kutsutaan sairauksien tai terveyden hoitoa lääkekasveilla tai niistä tehdyillä valmisteilla, kuten luontaistuotteilla. Suomessa on tullut yleiseksi harjoittaa itselääkintää nauttimalla luontaistuotteita, joita käytetään monesti muun lääkityksen rinnalla.

Luontaistuotteet edullisesti ja turvallisesti

Nettiukon luontaistuotekaupasta voit turvallisesti ostaa markkinoiden edullisimpia luontaistuotteita omaksi ja perheesi hyvinvoinniksi, lisäämään elinvoimaa ja auttamaan sairauksien ehkäisyssä (osana terveellistä ruokavaliota ja muutenkin terveitä elämäntapoja. Luontaistuotekaan ei ole mikään ihmelääke). Muista myös, että lääkärisi määräämää lääkitystä ei tule lopettaa kun käytät luontaistuotteita. Noudata myös aina luontaistuotepakkauksen annosteluohjeita ja muita mahdollisia ohjeita tai käyttörajoituksia.

Luontaistuotteiden valmistajia

On useita luontaistuotteiden valmistajia, joista ohessa muutama esimerkki:

  • Bioteekki
  • Tohtori Tolonen
  • Hankintatukku
  • Alfred Vogelin Bioforce
{lang: 'fi'}