Hankintatukku Oy

Hankintatukku

Hankintatukku oy on 5.2.1982 toimintansa aloittanut suomalainen lääketehdas, jonka erikoisalana ovat ravintolisät. Hankintatukku on tablettien, uutteiden, nesteiden ja kapselien suurin valmistaja Suomessa. Hankintatukun lääketehdas sijaitsee puhtaassa ja luonnonläheisessä ympäristössä Karkkilassa, eikä lähellä ole muuta teollisuutta. Yhtiön toiminta perustuu ravitsemustieteelliseen ja biokemialliseen luonnonaineisiin erikoistuneeseen asiantuntemukseen.

Sopimusviljelmiltä hankitaan luomurohdoksia

Suurin osa Hankintatukun käyttämistä rohdoskasveista viljellään yhtiön omilla sopimusviljelmillä, jotka sijaitsevat Itä-Suomessa. Viljelmillä noudatetaan GAP (Good Agricultural Practice of Medicinal and Aromatical Plants) -kansainvälisen laatujärjestelmän ohjeita.

Hankintatukku on keskittänyt Mikkeliin uusien yrttien ja rohdoskasvien tutkimusprojektit ja tutkimussuunnitelmat tehdään yhteistyössä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) Ympäristöntutkimuksen osastoon kuuluvan Ekologisen tuotantoaseman kanssa. Myös yrttien ja rohdoskasvien viljelyn kenttäkokeisiin sovelletaan GAP-laatujärjestelmän ohjeita. Hankintatukku hyödyntää viljelykokeiden tuloksia korkealaatuisten ja puhtaiden suomalaisten yrttien ja rohdoksien kasvattamiseksi luontaistuotteita varten.

Hankintatukun tuotevalikoimasta

Hankintatukun tuotevalikoima on varsin laaja, se sisältää yli 400 eri tuotenimikettä luontaistuotteita kuten ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Tuoteryhmiin kuuluvat mm. vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet, lesitiini- ja öljyvalmisteet, rasvahappovalmisteet, laihdutusvalmisteet, fytoterapeuttiset tuotteet, lääkelain alaiset rohdosvalmisteet ja luontaiskosmetiikka. Fytoterapia tarkoittaa kasvirohdosten käyttöä terveyden ylläpidossa ja sairauksien hoidossa.

Hankintatukun osaaminen on parhaimmillaan erilaisten ja monipuolisten tablettien tuotannossa. Yhtiö tuottaa lisäksi kovia kapseleita, uutteita ja muita nestemäisiä valmisteita. Esimerkkeinä Hankintatukun laadukkaista tuotemerkeistä ovat Piimax, Calcia, Vitatabs, Magnesan, Vitamar, Fosfoser Memory, Prevesan, Remasan, Urisan ja Echinamax.

Hankintatukun menestystekijät

Yhtiön menestystekijöitä ovat tutkimus ja innovatiivinen tuotekehitys. Hankintatukun tuotekehitystyö on aktiivista. Jokaisen uuden tuotteen perustana on tieteellinen tutkimusnäyttö. Hankintatukku tekee yhteistyötä alan parhaimpien asiantuntijoiden kanssa ja tuoreinta tieteellistä tietoa hyödyntäen, jotta yhtiö voisi valmistaa sekä Suomen markkinoille että vientiin ravitsemuksellisesti tarkoituksenmukaisia, ajanmukaisia ja korkealaatuisia sekä tasapainotettuja tuotteita.

Hankintatukun tieteellinen neuvottelukunta

Hankintatukun asettamien laatutavoitteiden ja yhtiön tuotekehityksen toteutumista käytännössä ohjaa säännöllisesti kokoontuva tieteellinen neuvottelukunta. Sen jäsenet ovat tohtoripätevyyden hankkineita tiedemiehiä edustaen kansainvälistä huippuosaamista kasvitieteen, farmasian, lääketieteen, kemian ja elintarviketeknologian erikoisaloilta.

Modernit laboratoriot

Tehtaan ja Hankintatukun oman yritysryhmän laboratorioissa tehdään ensisijaisesti tuotekehitys- ja tutkimustyö. Hankintatukku hyödyntää prosessilaboratorion lisäksi EU-standardien mukaan akkreditoitua mikrobiologista ja kemiallista laboratoriota. Yhtiön laboratorioissa käytetään nykyaikaista laitteistoa mm. vitamiinien, kivennäisaineiden ja kasviperäisten ainesosien pituisuuksien mittaamiseksi.

Automatisoitu tuotanto lääketehtaassa

Luontaistuotteiden valmistaminen edellyttää huippuluokan laitteiden lisäksi tarkkaa ja valvottua tuotantoprosessia. Hankintatukun tehtaassa käytetään moderneja tabletointi-, kapselointi- ja muita farmasian alan erikoiskoneita. Tehtaan vuosittainen tuotanto on yli 300 miljoonaa tablettia ja kapselia, jotka on pakattu asiakasystävällisesti joko lääketölkkeihin tai läpipainopakkauksiin. Yrttien ja rohdoksien uuttamisessa nesteiksi käytetään vaativaa nesteiden tuotantoteknologiaa. Uusimpana teknologiana on otettu käyttöön yrttien ja rohdoksien hyödyntämiseen perustuva voiteiden, geelien, shampoiden ja hoitoaineiden tuotantolinja.

Hankintatukun tuotannon perustana GMP laatu- ja tuoteturvallisuusjärjestelmä

Lääketehtaille laaditut ohjeet, joiden avulla määritetään tarkasti eri tuotantovaiheet ja niihin liittyvä tarkastusjärjestelmä, ovat Hankintatukun tuotannon perusta. Jotta hygieniataso olisi mahdollisimman korkealla, käytetään Hankintatukun tehtaassa mm. puhtausvyöhykkeitä, sulkualueita, erillisesti ilmastoituja tuotantotiloja ja täysautomaattisia pakkauslinjoja. Lisäksi Hankintatukku kouluttaa jatkuvasti henkilöstöään erityisosaamisen parantamiseksi.

Yrityspalkinto Hankintatukulle

Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi Hankintatukku Oy:lle vuonna 1988 yrittäjäpalkinnon yrittäjähenkisyyden, ja innovatiivisuuden tähden sekä Hankintatukun monia eri tieteenaloja hyödyntävästä lähestymistavasta.

Tutustu Hankintatukun luontaistuotteisiin kaupassamme.

{lang: 'fi'}