Hukka Design, vuolukivituotteet

Hukka Design Oy:n takana on helsinkiläinen myyntimies Jouko Ahti, joka vuonna 1984 muutti Tuupovaaraan. Hänen yrityksensä oli ensin nimeltään Markkinointi Susiraja ky, kunnes hänen liiketoimensa menestyivät ja vuonna 1988 hän perusti tehtaan Tuupovaaran keskustaan valmistamaan vuolukivestä tuotteita.

Hukka Desingin vuolukivitehtaasta on kehittynyt vuosien varrella moderni vuolukiven tuotantolaitos. Vuosittain Hukka Design tuottaa yli 250 000 erilaista esinettä vuolukivestä. Yritys on itse suunnitellut suurelta osin tuotantoteknologian itse. Tehtaan työstökoneet ovat tietokoneohjattuja ja ne on sovitettu kivien sarjatuotantoon. Hukka Design on jopa suunnitellut ja rakentanut osan koneista itse.

Hukka Designin tehtaan työmenetelmät, työkalut ja terätekniikka on huolella suunniteltu vuolukiven työstämiseen kauniiksi käsityötuotteiksi. Tärkein tuotantotekijä on kuitenkin ammattitaitoinen kivimies.

Hukka Design kykenee hyvin nopeisiin toimituksiin, koska yhtiö valmistaa vakiotuottet varastoon. Yhtiön toimintaperiaatteina ovatkin laatu, toimintavarmuus ja joustavuus, joten minkä Hukka Design lupaa, sen se pitää.

Suunnittelu ja yhtiön brandi

Hukka Designin suunnittelutyön lähtökohta on luonto, toisin sanoen Karjalan kunnaat puroineen, metsineen ja vaaroineen. Luonto on ehtymätön ideoiden kehto ja maan povesta saadaan vuolukivi.

Tuupovaaran luonnossa on luotu HUKKA brandi, joka kunnioittaa luonnon arvoja, mikä näkyy vuolukivituotteiden suomenkielisissä nimissä, selkeissä muodoissa ja kuvien upeissa maisemissa.

{lang: 'fi'}