Luonnonyrtit – Ampiaisyrtti

Ampiaisyrtti eli toiselta nimeltään tuoksuampiaisyrtti on hyväntuoksuinen ja aromiltaan voimakas luonnonyrtti. Ampiaisyrttiä käytetään sitruunamelissan tavoin. Ampiaisyrtti soveltuu hyvin jälkiruokien, salaattien ja juomien maustamiseen. Varsinkin lohikalojen mausteeksi ampiaisyrtti sopii erinomaisesti.

Ampiaisyrtissä on samoja yhdisteitä kuin sitruunamelissassa. Sen tähden ampiaisyrtti rauhoittaa ja lievittää masennusta sekä hysteriaa. Unettoman ihmisen rauhoittamiseksi ampiaisyrtistä saa hyvän, aromaattisen iltateen.

Lisäksi ampiaisyrtti lievittää kramppeja, edistää ruoansulatusta ja lievittää kuukautiskipuja. Ampiaisyrttiä voidaan käyttää ihonhoitoonkin, ihon höyrytykseen ja puhdistamiseen.

{lang: 'fi'}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *