Luonnonyrtit – Anisiiso, yrtti-iiso

Anisiison toinen nimi on yrtti-iiso. Anisiiso soveltuu jälkiruokien ja leivonnaisten mausteeksi. Anisiiso maistuu aniksen lisäksi mintulta ja fenkolilta. Anisiisoa eli yrtti-iisoa voidaan silputa piirakoiden päälle sekä sekoittaa kakku- ja pikkuleipätaikinan joukkoon.

Anisiiso on oivallinen mauste salaatteihin, keittoihin ja kasvismuhennoksiin sekä itämaisiin ruokiin, joissa on soija- tai paprikakastiketta. Anisiisolla on hyvä maustaa porkkana-, peruna- ja kaaliruokia.

Anisiisosta (yrtti-iisosta) saa loistavaa yrttiteetä niin tuoreena kuin kuivattunakin. Anisiison kukilla ja latvaversojen pienimmillä lehdillä on mukava koristella ruokia. Anisiisoa voi käyttää myös säilönnässä mm. omenasoseeseen ja karviaismarjahilloon.

Anisiiso kestää niin pakastamisen kuin kuivatuksen ja etikkaan tai öljyyn säilömisenkin.

{lang: 'fi'}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *