Basilika – Luonnonyrtti

Basilika on maultaan pehmeä ja se antaa tilaa muille mausteille. Basilikan avulla on hyvä korvata suola ja pippurit. Basilikan katsotaan olevan erityisesti tomaattiruokien mauste ja valkosipulin kumppani, mutta basilika soveltuu lähes kaikkeen maustamiseen. Basilika sopii salaatteihin, papu-, herne-, peruna-, sieni-, kala- ja liharuokiin sekä leivontaankin. Basilikaa voidaan käyttää myös juomissa ja basilikan oksista saa makua viinietikka- ja ruokaöljypulloissa.

Basilika rohtona

Basilikalla on myös rohtona käyttöarvoa. Basilikaa on käytetty sydämen vahvistamiseen ja masennuksen hoitoon. Basilikasta saa eteeristä öljyä, jossa on mm. eugenolia, tymolia ja linalolia. Basilikalla on lisäksi vielä antiseptinen vaikutus, se laukaisee kouristuksia ja edistää ruuansulatusta. Maustekäytön lisäksi basilikan ruoansulatusta edistävästä vaikutuksesta pääsee nauttimaan hauduttamalla basilikasta teetä. Kylpyveteenkin voi lisätä basilikasta tehtyä keitettä, jolla on virkistävä vaikutus.

{lang: 'fi'}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *