Juolavehnä – Luonnonyrtti

Juolavehnää on kauan käytetty rohdoskasvina, jota on myyty apteekeissa. Rohtona on käytetty juolavehnän juurta, joka otetaan syksyllä talteen. Juolavehnän juuressa oleva agropyreeni näyttää vaikuttavan antibioottisesti mikrobeihin. Lisäksi juolavehnässä on kaliumsuolaa ja tritisiini-hiilihydraattia, jotka lisäävät virtsaneritystä. Juolavehnän saponiinit lisäävät samoin virtsaneritystä ja vaikuttavat limaa irrottavasti lievittäen yskänärsytystä. Juolavehnän juuri edistää myös ruoansulatusta ja ulostamista. Juolavehnän juuri sopii diettiravinnoksi, sillä siinä on fruktoosia. Kansanlääkinnässä juolavehnän juurta on käytetty veren puhdistamiseen.

Juolavehnä auttaa myös kihtiin, se stimuloi haimasoluja, alentaa verensokeria, poistaa nestettä ja virkistää ihoa. Allergian hoidossakin juolavehnästä on saatu hyviä tuloksia.

{lang: 'fi'}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *