Puukot perinteistä suomalaista käsityötä

Eränkäynti edellyttää kunnollisia varusteita kuten puukon ja monipuolisen valikoiman puukkoja löydät Nettiukon kauppakeskuksesta. Valmistusaineina on käytetty visakoivua, poronsarvea ja tinaa. Puukon tupen valmistusaineina on käytetty poron sarvea, visakoivua ja härän nahkaa.

Puukkoja on erilaisiin käyttötarkoituksiin, joiden mukaisesti puukon terä ja varsi on erilainen muodoltaan ja pituudeltaan: eräpuukkoja, jahtipuukkoja, fileointiveitsiä, jahtipuukkoja, nylkyveitsiä, sienipuukkoja, sorsapuukkoja, partiopuukkoja, ladypuukkoja, lapinleukuja, kalapuukkoja, vuoluja ja filettejä.  Kaikki myymämme puukot on valmistettu Suomessa.
Uniikki eräpuukko

Puukkojen hoito-ohjeita

Puukon teroittamiseksi hio ensin terän molempia sivuja karkealla hiomakivellä lappeen suuntaisesti niin kauan että terän suuhun tulee ”kierrettä”. Seuraavaksi hio se kierre pois hiomakiven sileämmällä puolella. Käytä myös vettä hiomiseen ja lopuksi puhdista ja kuivaa puukon terä. Puhdista ja kuivaa puukon terä jokaisen käyttökerran jälkeen. Pidä puukkoa sen tupessa ja säilytä kuivassa paikassa. On hyvä käsitellä hiiliterää ruoka- tai parafiiniöljyllä. Puukkoja kannattaa teroittaa säännöllisesti. Puukon tuppea voi käsitellä nahanhoitoaineella.

Puukot verkkokaupassa
{lang: 'fi'}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *