Selesan Q10 + E seleeniä, ubikinonia, E-vitamiinia

SelesanQ10+E tarjoaa tärkeitä antioksidantteja sydämelle sekä suorituskyvyn ja solujen suojaksi. Sekä seleeni, ubikinoni että E-vitamiini ovat antioksidantteja, joilla on kehon antioksidatiivisessa puolustuksessa synergistinen vaikutus. Ne siis tehostavat ja täydentävätt toistensa suotuisia vaikutuksia niin että keho saa hyödyn niiden samanaikaisesta saamisesta. Noilla kolmella antioksidantilla on merkittävä merkitys ihmisen terveydelle, koska niiden liian vähäinen saanti johtaa hapetusstressiin eli oksidatiiviseen stressiin, joka altistaa kehon rappeutumiselle sekä ennenaikaiselle ikääntymiselle.

Seleeni suojelee raskasmetallien haittavaikutuksilta. Seleeni on alkuaine, joka pieninä määrinä on ihmiselle välttämätön hivenaine. Suositus vuorokausiannokseksi on 50 mikrogrammaa. Seleenin biologinen vaikutus liittyy seleenientsyymiin. Tämä seleeniä sisältävä entsyymi estää rasvojen hapettumista (härskiintymistä) tekemällä harmittomiksi vahingollisia peroksideja. Jos seleenistä on puutetta, seleenientsyymin aktiivisuus heikkenee ja elimistöön alkaa kertyä vahingollisia peroksideja. Lisäksi seleeni huolehtii maksan normaalitoiminnasta, säätelee kilpirauhasen toimintaa ja pitää yllä immuunijärjestelmää, hedelmällisyyttä, normaalia näköä sekä ihon ja hiusten terveyttä.

Ubikinoni (koentsyymi Q10) on rasvaliukoinen, vitamiinia muistuttava aine, jota on on kehon jokaisessa solussa. Ubikinonia syntyy maksassa, mutta sen muodostuminen vähentyy mm. ikääntymisen sekä eräiden sairauksien ja lääkeaineiden vaikutuksesta (mm. kolesterolia alentavat statiinit).

Vanhetessa ubikinonipitoisuus elimistössä pienenee hyvin voimakkaasti. Ubikinonitason ero nuoren ja vanhan ihmisen välillä on yli 80 %. Tuoreiden tutkimuksien mukaan vanheneminen ei määräydykään tumassa, vaan solujen energiamoottoreissa, mitokondrioissa. Siellä energiatuotannon merkittävä koentsyymi ubikinoni on näin ollen ensimmäinen ja tärkein aine, jolla voidaan ehkäistä vanhentumista ja joka vaikuttaa suoraan solujen energian tuotantoon. Varsinkin sydän saa hyötyä ubikinonista, koska sydän kuluttaa runsaasti energiaa.

Ruumiillisten ponnistuksien, kuten urheilun, aikana ubikinonista on hyötyä nimenomaan sen energian tuotantoon vaikuttavan ominaisuutensa vuoksi. Ravintolisänä nautitun ubikinonin vaikutuksen voi huomata yleisen vireystason ja energisyyden nousuna. 30 mg ubikinonia päivässä on riittävä annos terveelle ihmiselle hyvän vireyden ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi.

Ubikinoni on hyvin voimakas, luontainen sekä välttämätön antioksidantti, joka suojelee solun kaikkia kalvoja ja rasvoja hapettumiselta eli härskiintymiseltä. Kolesterolilääkkeinä käytettävät statiinit alentavan kolesterolia, mutta niiden haittavaikutuksena on kehon ubikinonin tuotannon voimakas vähentyminen. On sen tähden hyvin tärkeää nauttia ubikinonia ravintolisänä elimistön oman tuotannon vähetessä esim. statiinilääkityksen tähden. Ubikinonin aktiivisena pysymiseen tarvitaan seleeniä, sillä seleeni kierrättää ja aktivoi ubikinonia.

Seleeni kierrättää ja aktivoi lisäksi E-vitamiinia, joka on eräs tärkeimpiä antioksidantteja. E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka edistää hyvää vastustuskykyä, ylläpitää solukalvon rakennetta ja suojaa elimistön monityydyttymättömiä rasvahappoja vapailta radikaaleilta sekä hapettumiselta. E-vitamiini auttaa nuorekkaana pysymisessä ja estää monityydyttymättömiä rasvahappoja hapettumasta soluissa eli suojelee solua vapaiden happiradikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Runsas E-vitamiinin saanti edistää vastustuskykyä ja hedelmällisyyttä, suojaa sydäntä ja aivoja sekä saa hiukset kiiltämään ja ihon voimaan hyvin. E-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on 10 mg aikuisilla ihmisillä.

Selesan Q10+E on seleeniä, ubikinonia ja E-vitamiinia sisältävä antioksidanttiravintolisä, joka auttaa suojelemaan elimistöä oksidatiiviselta stressiltä, raskasmetallien haittavaikutuksilta sekä ylläpitämään hyvää vastustuskykyä ja mielialaa. Se vaikuttaa myös suoraan solujen energian tuotantoon antaen uutta puhtia. Valmisteen seleeni on aminohappokelaattina, joten se on välittömästi imeytymiskelpoinen ja elimistön hyödynnettävissä.

Selesan Q10 + E sopii kaikille, jotka haluavat

-hidastaa vanhentumista
-vähentää statiinien haittoja
-pitää yllä hyvää terveyttä ja vastustuskykyä
-pysyä nuorekkaana ja vireänä
-saada lisää energiaa arkeensa
-pitää huolta elimistöstään ja solujen antioksidanttisuojauksesta.

Selesan Q10 + E sopii myös tupakoitsijoille, alakuloisille, runsaasti alkoholia käyttäville, aloitekyvyttömille sekä yksipuolisesti syöville ja paljon urheileville.

{lang: 'fi'}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *