Jokipiin Pellavan tuotannon ekologisuus

Jokipiin Pellavan ideana on käyttää mahdollisimman puhtaita raaka-aineita. Tämän tähden Jokipiin Pellavassa on toteutettu ympäristöjärjestelmä, jonka avulla Jokipiin Pellava pystyy huomioimaan jokaisen teollisen tuotannon ympäristöön liittyvät asiat:

-pellavatekstiilien tuotanto ei tuota ollenkaan jätevettä
-pellavan kutomisen sivutuotteena syntyy tekstiilinauhaa, jota ei heitetä hukkaan, vaan se lähetetään rahkamattojen valmistusta varten eteenpäin
-pellavatuotteista leikattaessa syntyvät ylimääräiset palaset myydään tehtaanmyymälässä halvalla kilohinnalla.

Jokainen Jokipiin Pellavan tuote on ympäristöystävällinen ja niiden valmistaminen tapahtuu puhtaasti ilman kemikaaleja ja lisäaineita.

Jokipiin Pellava käyttää pellavaa, joka on kehrätty samalla tavalla kuin Nord-Lin-luomupellava, mutta virallista
ympäristösertifikaattia ei vielä ole. Samoin valkaistu ja värjätty puuvilla ovat Ökotex-hyväksyttyjä. ÖKOTEX on laajalti Euroopassa tunnustettu ympäristömerkki.

Jokipiin EKO-pellavafroteet on tehty hyvin ympäristöystävällisesti, sillä tuotteissa oleva pellava on  Suomessa viljeltyä Nord-Lin-luomupellavaa ja puuvilla on Perussa viljeltyä käsinkerättyä KRAV-hyväksyttyä luomupuuvillaa. EKO-pellavafroteiden tuotannossa ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Jokipiin Pellavan yksittäisien tuotteiden pakkauksessa käytetyt pahviset kuljetuslaatikot ovat kierrätyksen piirissä. Jokipiin Pellavaan saapuvan raaka-aineen pakkauslaatikot käytetään mahdollisimman tarkasti uudelleen. Valmiit tuotepakkaukset toimiteen niissä pahvilaatikoissa asiakkaille.

{lang: 'fi'}