Laihduttaminen ja monivitamiinit

Laihduttaminen ja monivitamiinit

Nyt on uutta tutkimustietoa monivitamiinien vaikutuksesta laihduttamisen ja painonhallinnan kannalta. Nimittäin monivitamiini-hivenainetablettien käyttäminen auttaa naisia laihdutuksessa. Lisäksi ne parantavat heidän verensä rasvaprofiilia terveellisempään suuntaan ja energian kulutuskin paranee. Nämä tiedot perustuvat uuteen kiinalaiseen tutkimukseen, josta on raportoitu lihavuuteen erikoistuneessa lääketieteellisessä lehdessä International Journal of Obesityssä.

Tämä tutkimus esittää positiivisesti monivitamiini-hivenainevalmisteet. Kyseisen kiinalaisen tutkimuksen mukaan lihavilla ihmisillä on veressään normaalia vähemmän vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita tai niiden hyödyntäminen on tavanomaista huonompaa. Koska vitamiini- ja hivenaineravintolisistä suhteessa painonhallintaan on ollut varsin vähän tutkimuksia tähän asti, kiinalaiset halusivat selvittää tieteellisesti
lihavien ihmisten painonhallintaa, energiataloutta ja rasvojen aineenvaihduntaa ja miten vitamiini-hivenainelisät vaikuttavat niihin. Tutkittavina olivat yhdeksänkymmentäkuusi ylipainoista naista, joiden painoindeksi oli ainakin kaksikymmentäkahdeksan ja iältään naiset olivat 18-55 vuotiaita. Naiset arvottiin tutkimuksessa kolmeen samanlaiseen ryhmään, joista yhden ryhmän naisille annettiin joka päivä yksi monivitamiini-hivenainetabletti, toiselle ryhmälle annettiin kalkkitabletti ja kolmannelle ryhmälle annettiin lumetabletti kaksoissokkotutkimuksena.

Tutkimuksen alkaessa sekä lopuksi mitattiin koehenkilöinä olleiden naisten paino, painoindeksi, vyötärön ympärysmitta, kehon rasvamassa, rasvaton massa, energian kulutus levossa, respiratory quotient (RQ), verenpaine, paastoverensokeri ja seerumin insuliini, kokonaiskolesteroli, LDL- ja HDL-kolesterolit sekä triglyseridit. Koehenkilöistä yhteensä kahdeksankymmentäseitsemän seurasi ohjeita loppuun saakka.

Siinä tutkimusryhmässä, jonka naiset käyttivät aitoja monivitamiini-hivenainetabletteja, useat tulokset parantuivat lähtötilanteeseen ja verrokkeihin nähden, kuten paino, painoindeksi ja kolesteroliarvot. Nämä tulokset viittaavat siihen, että monivitamiini-hivenainevalmiste laihduttaa ylipainoisia naisia sekä parantaa veren rasvaprofiilia (kenties siksi, että energian kulutus lisääntyy ja rasvaa palaa). Pelkkä rasvaprofiili parani niillä tutkittavilla, jotka käyttivät kalkkitablettia ainoastaan, tutkijat arvioivat.[superbutton link=”http://www.luontaistuotteita.fi/luontaistuotteet/vitamiinit/monivitamiini.html” title=”Monivitamiinivalmisteita” image=”” class=”sprbtn_blue”]Verkkokauppaan[/superbutton]

{lang: 'fi'}