Miesten ihonhoito

Miesten ihonhoito

Miehet ovat viime vuosina alkaneet panostamaan ihonhoitoon enemmän, mikä on positiivista kehitystä. Niinpä kosmetiikkayhtiöt ovat kehittäneet erityisiä miesten ihonhoitotuotteita. Naisten ihonhoitotuotteet eivät sovellu miehille, sillä miehillä iho on paksumpi ja sen toiminta on erilaista. Miehen iholle on ominaista se, että siihen kerääntyy naisen ihoa helpommin epäpuhtauksia. Toisaalta miehen ihon kestävyys rasitusta kohtaan on parempi kuin naisilla, mutta stressi, yövalvominen ja tietokonetyöskentely näkyvät miehen iholla.

Miehen ihossa on se hyvä puoli, että ryppyjä siihen ei tule niin helposti ja varhaisessa vaiheessa kuin naisilla, mutta kun miehen ihoon tulee ryppyjä, ne ovat syvempiä kuin naisilla. Miehen iho on paksumpi kuin naisten iho ja tavallisesti myös rasvaisempi. Parrankasvun edellytys onkin ihon rasvaisuus ja rasvaisuus ehkäisee myös ryppyjen kehittymistä ihoon. Haittana ihon rasvaisuudesta on se, että terveet ihohuokoset menevät tukkoon helposti. Miehen on syytä puhdistaa kuollut ihosolukko pois peseytymisen ohessa 1-2 kertaa viikossa kuorintavoiteella. Tämä operaatio tukee miehen ihon uudistumista.

Miehellä riittää hoidettavaa ihossaan, sillä iho on kehon suurin elin: ihon pinta-ala on 1,5-2 neliömetriä ja painoa tavallisesti 10 prosenttia koko kehon painosta. Miehen ihon hoitaminen ei ole yhtään vähemmän tärkeää kuin naisten ihonhoito. Miehenkin pitää puhdistaa päivittäin ihonsa siihen tarkoitukseen tehdyllä puhdistusaineella, ei saippualla. Parranajon ohessa ihon puhdistus sujuu luontevasti. Iho pitää puhdistaa ennen kuin sille levitetään partavaahtoa. Partakonetta käytettäessä puhdistetaan iho partaa pehmittävällä aineella. Kun parta on ajettu, iholle sivellään partavettä tai -balsamia ihoa rauhoittamaan. Sitten iholla laitetaan kosteusvoidetta pitämään iho kimmoisana.

Koska miehen ihon rakenne on paksumpi kuin naisten iho se sietää paremmin ulkoa päin tulevia rasituksia kuten pakkasta ja tuulta. Vaikka geneettiset tekijät olisivat hyvinkin suotuisat, hoitamaton iho menettää kosteutta ja ennen pitkää ihon pinta rupeaa kuivumaan ja hilseilemään. Ihonhoitovalmisteet on valittava aina ihotyypin ja iho-ongelman mukaisesti. Kannattaa käydä myös kosmetologin luona ja hän selvittää tarvitseeko iho esim. kosteutushoitoa. Mutta suurin osa ihonhoidosta tehdään itse kotona ja kosmetologin
hoito aina vain täydentää itsehoitoa.

Miesten ihonhoitotuotteet
{lang: 'fi'}