Laihduttaminen ja vihreä tee

Vihreä tee ja laihduttaminen

Vihreä tee ja laihdutus (laihduttaminen) kuuluvat läheisesti yhteen, sillä vihreä tee on tunnetusti merkittävä ravintoaine laihdutuksessa. On näet niin, että vihreä tee saa rasvan palamaan nopeammin ja sitä kautta ihminen laihtuu. Erään sveitsiläisen tutkimuksen perusteella vihreäteeuute kiihdyttää rasvojen palamista elimistössä. Tutkimuksen koehenkilöt saivat nauttia vihreää teetä uutekapseleina ja verrokkiryhmälle
annettiin lumetabletteja. Aineenvaihdunnan nopeutta mitattiin vuorokauden ajan. Niillä koehenkilöillä, jotka saivat vihreäteeuutetta kalorit paloivat 4 % nopeammin ja lisäksi heidän kokonaisenergian kulutuksensa kasvoi melkein 5 %.

Katekiinipolyfenolit ovat se yhdiste, johon pohjautuu vihreän teen painoa pudottava teho. Sveitsiläistutkijat painottivat sitä, että laihduttava vaikutus ei perustunut vain vihreässä teessä olevan kofeiinin (teiinin) vaikutukseen, vaan vaikutusmekanismi on kofeiinin ja katekiiniyhdisteiden vaikutus yhdessä ja se nopeuttaa aineenvaihduntaa. Tutkimuksen mukaan vihreästä teestä voi olla hyötyä laihduttamisen lisäksi vartalon muodon kohentamisessa sen tähden, että vihreä tee on termogeenista, toisin sanoen se kiihdyttää kalorien palamista.

Lisäksi vihreä tee hapettaa rasvaa energiaksi. Kahviin verrattuna vihreä tee on sydämelle parempaa. On myös sellaisia tutkimustietoja, että vihreän teen EGCG parantaa peräti 15-kertaisesti insuliiniherkkyyttä. Tämä vihreän teen ominaisuus on merkitykseltään huomattava ylipainoisuuden sekä diabeteksen estämisessä ja hoitamisessa.

Vihreässä teessä on myös antioksidantteja sekä flavonoideja ja lisäksi se poistaa nestettä elimistöstä.

Osta vihreää teetä
{lang: 'fi'}