Kolesterolin alentaminen

Vihreä tee ja kolesterolin alentaminen

On tehty rottatutkimus, jonka mukaan vihreässä teessä olevat yhdisteet estävät huonolaatuisen LDL- ja VLDL-kolesterolin hapettumisen sekä hapettuneen kolesterolin kiinnittymisen valtimoihin. Rottien syötyä niille annettuja rasvaisia ruokia ne sairastuivat pian valtimonkovetustautiin. Mutta kun ruokaan lisättiin vihreässä teessä olevaa katekiinia
niin pahanlaatuisen kolesterolin kiinnittyminen verisuoniin saatiin ehkäistyä. Hyvän kolesterolin määrää ei katekiini vähentänyt lainkaan. Tutkimuksen mukaan vihreän teen katekiini vaikuttaa samalla tavalla ihmisilläkin.

Kolesteroli pitäisi olla alle 5.0 yksikköä, mutta jopa 70 prosentilla suomalaisista aikuisista kolesterolipitoisuus on tätä suurempi.

Osta vihreää teetä
{lang: 'fi'}