Vihreän teen terveysvaikutukset

Vihreä tee ja sydämen sekä verisuonien suojaaminen sairauksilta

Vihreä tee on todella terveellinen juoma. Jo aikaisemmin on saatu selville, että ruoassa olevat flavonoidit suojelevat kuoleman aiheuttavilta sydäninfarkteilta sekä vielä myös
sepelvaltimotaudilta. On kuitenkin huomattava, että ruoan lisäksi sydän-ja verisuonitauteihin sairastumisen riskiin myötävaikuttavat useat eri tekijät. Mitä useampi riskitekijä (esim. tupakka ja vähäinen liikunta) vaikuttaa yhtäaikaa, sitä suurempi on vaara sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja kuolla.

Tutkimuksissa on saatu selville, että näitä sydänsairauksilta suojelevia flavonoideja on hyvin paljon teessä sekä sipulissa. Erään toisen uuden tutkimuksen mukaan juuri epigallokatekiinigallaatit ovat näitää sydäntä ja verisuonia suojelevia yhdisteitä. Lisäksi voidaan mainita, että suomalaisen tutkimuksen mukaan tee ja viini auttavat estämään sydäninfarktia.

Osta vihreää teetä
{lang: 'fi'}