Teen valmistaminen

Teen valmistaminen

Oikeaoppinen teen valmistaminen on oleellista parhaan teejuoman saamiseksi. Oikean teen valmistustavan mukaan veden lämpötila on oltava noin 75-90°C. Tämän ihanteellisen lämpötilan saavuttaa kaatamalla kiehahtaneen veden ensin esim.toiseen  kylmään teepannuun ja siitä muutaman minuutin päästä teelehtien päälle. Kannellisessa kupissa tai pienessä (parin desilitran) posliinipannussa.

– esilämmitä kuppi tai pannu kuumalla vedellä
– laita kuppiin 1 gramma (1/2 rkl) teetä yhtä desiä vettä kohden
– ruokalusikallinen (noin 10g) riittää yhteen litraan teetä
– kaada oikean lämpöinen vesi teelehtien päälle (korkeassa kaaressa niin vesi hapettuu lisää)
– anna teen hautua 1,5-3 minuuttia kannen alla
– joitakin teelaatuja haudutetaan 3–5 minuuttia
– kaada tee toiseen kuppiin (estä tarvittaessa teelehtiä valumasta  kuppiin mukaan kannella)  ja nauti teejuoma
– hyvälaatuisesta teestä ei tule kitkerää eikä karvasta
– tottumattomalle vihreä tee saattaa maistua karvaalta, joka johtuu erilaisista hapoista ja antioksidanteista, jota vihreässä teessä on paljon. Ne ovat olemassa nimenomaan karvaassa olomuodossa. Tarvittaessa teehen voi lisätä hieman sokeria tai muuta makeutusainetta, joka peittää karvaan maun. Teelehdet kestävät hyvin monta haudutuskertaa teejuomaksi.

Näin helppoa teen valmistaminen on. Teejuomaa nauttimaan!

{lang: 'fi'}