Fluori vahingoittaa terveyttä

Fluori vahingoittaa terveyttä

Fluori vahingoittaa terveyttä! Hammastahnoihin lisätty fluoridi (sodium fluoride) aiheuttaa vahinkoa aivoille ja hermostolle sekä selkäytimelle. Tällaisen tutkimustuloksen saivat intialaiset tutkijat jo vuonna 2011. Intialainen tutkimus fluorin haitoista terveydelle julkistettiin Journal of Medical and Allied Sciences -lehdessä. Lisäksi fluorista tulee vauriota luustolle. Fluori voi vahingoittaa kilpirauhasenkin hyvinvointia. Tämä intialainen tutkimus tekee lopun kauan eläneestä myytistä, jonka mukaan hammastahnaan lisätty fluori (fluoridi) olisi millään tavalla turvallista – tai edes välttämätöntä reikiintymisen estämiseksi.

On myös raportoitu runsaiden fluoripitoisuuksien aiheuttaneen tuhoa hiilihydraattien aineenvaihdunalle ja lihaksille. Fluori saa elimistössä aikaan sen, että jotkut entsyymit ”käynnistyvät”, toisten entsyymien toiminta estyy ja jotkut entsyymit suorastaan tuhoutuvat. Rasvan ruuansulatuksessa merkittävässä asemassa olevat lipaasit ovat hyvin herkkiä fluorin negatiivisille vaikutuksille.

Luustossa fluori tuntuu vahingoittavana sillä tavalla, että fluorin vaikutuksesta syntyy fluoroosi -niminen tila: selkäkipua ja tilan edetessä kehittyy luukatoa sekä niveltulehduksia. Proteiinienkin syntymiseen fluori vaikuttaa vahingoittavasti.

Fluoridikemikaalit omaavat ainutlaatuisen vahingollisen ominaisuuden, joka mahdollistaa niiden ohittaa aivojen suojelumekanismit ja antaa fluoridin tunkeutua aivokudokseen. Aivojen luontainen ”suojamuuri”, joka päästää läpi ravinteet aivoille, on voimaton myrkyllisen fluorin/fluoridin edessä.

Fluorin (fluoridin) vahingolliset vaikutukset ilmenevät todellakin neurologisesti monella eri tavalla: alentunut älykkyysosamäärä, rajoittunut kognitiivinen toiminta, oppimisvaikeudet ja ylivilkkaus ovat vain eräitä haittoja, joita fluori aiheuttaa aivoissa.

”Kuka ottaisi riskin lapsensa älykkyyden alentumisesta pienentääkseen vähäistä hampaiden kulumista, jonka puolesta todistusaineisto on hyvin heikko”, kysyi tutkija Tara Blank kommentoidessaan fluorikysymystä kun kiinalaiset tutkijat päätyivät niinikään vuonna 2011 samoihin tuloksiin kuin intialaiset tiedemiehet fluorin vahingollisuudesta terveydelle.

Fluorin kulkeutuessa elimistön pehmytkudoksiin on seurauksena kilpirauhasen vajaatoimintaa, joka ilmenee aluksi voimakkaana väsymyksenä. Melatoniininkin (”pimeähormonin”) toimintaan fluori vaikuttaa haitallisesti, sillä fluori pienentää melatoniinin valmistumista, josta voi seurata unihäiriöitä.

Sen tähden on erittäin suositeltavaa käyttää fluorittomia hammastahnoja.

{lang: 'fi'}