Oma ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Tarjoustuotteet »   Suomen Verkkomaksut

Tällä hetkellä olette:

Japan Gyokuro luomu

Japan Gyokuro luomu

Lisää kuvia

  • Japan Gyokuro luomu
24,33 €

Saatavuus: Ei ole varastossa.

Kysy tästä tuotteesta

Gyokuro Japan luomu

Japanilainen huipputee, joka noin kuukausi ennen satoa peitetään päivittäin aurinkosuojalla. Tee on väriltään tummaa ja sisältää erittäin paljon klorofylliä eli lehtivihreää, mutta hyvin vähän tanniinia. Maku on tasapainoinen, aromaattinen, mutta melko mieto. Gyokuu on eräs kalleimmista ja arvostetuimmista teelajeista.


Teen valmistaminen

Oikeaoppisen valmistustavan mukaan veden lämpö on  noin 75-90°C. Sen saavuttaa, kun kaataa kiehahtaneen veden ensin esim. toiseen  kylmään teepannuun ja siitä muutaman minuutin päästä teelehtien päälle. Kannellisessa kupissa tai pienessä (parin desin) posliinipannussa.

- esilämmitä kuppi tai pannu kuumalla vedellä
- laita kuppiin 1 g (1/2 rkl) teetä yhtä desiä vettä kohden
- ruokalusikallinen (noin 10g) riittää yhteen litraan teetä
- kaada oikean lämpöinen vesi teelehtien päälle (korkeassa kaaressa niin vesi hapettuu lisää)
- anna hautua 1,5-3 minuuttia kannen alla
- joitakin laatuja haudutetaan 3–5 minuuttia
- kaada tee toiseen kuppiin (estä tarvittaessa teelehtiä valumasta mukana kannella) ja nauti juoma
- hyvälaatuisesta teestä ei tule kitkerää eikä karvasta
- tottumattomalle vihreä tee saattaa maistua karvaalta, joka johtuu erilaisista hapoista ja antioksidanteista, jota vihreässä teessä on paljon. Nämä ovat olemassa juuri karvaassa olomuodossa. Tarvittaessa teehen voi lisätä hieman sokeria tai muuta makeutusainetta, joka peittää karvaan maun.

Teelehdet kestävät hyvin useammankin haudutuskerran.