Oma ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Tarjoustuotteet »   Suomen Verkkomaksut

Tällä hetkellä olette:

Japan Hoijicha

Japan Hoijicha

Lisää kuvia

  • Japan Hoijicha
6,46 €

Saatavuus: Ei ole varastossa.

Kysy tästä tuotteesta

Hoijicha Japan

Isolehtinen ja paahdettu japanilainen Bancha tee. Hoijichan maku on mieto ja paahteisen makea. Bancha on yleinen jokapäiväinen tee Japanissa. Se kerätään toisesta sadosta kesän ja syksyn välisenä aikana.


Teen valmistaminen

Oikeaoppisen valmistustavan mukaan veden lämpö on  noin 75-90°C. Sen saavuttaa, kun kaataa kiehahtaneen veden ensin esim. toiseen  kylmään teepannuun ja siitä muutaman minuutin päästä teelehtien päälle. Kannellisessa kupissa tai pienessä (parin desin) posliinipannussa.

- esilämmitä kuppi tai pannu kuumalla vedellä
- laita kuppiin 1 g (1/2 rkl) teetä yhtä desiä vettä kohden
- ruokalusikallinen (noin 10g) riittää yhteen litraan teetä
- kaada oikean lämpöinen vesi teelehtien päälle (korkeassa kaaressa niin vesi hapettuu lisää)
- anna hautua 1,5-3 minuuttia kannen alla
- joitakin laatuja haudutetaan 3–5 minuuttia
- kaada tee toiseen kuppiin (estä tarvittaessa teelehtiä valumasta mukana kannella) ja nauti juoma
- hyvälaatuisesta teestä ei tule kitkerää eikä karvasta
- tottumattomalle vihreä tee saattaa maistua karvaalta, joka johtuu erilaisista hapoista ja antioksidanteista, jota vihreässä teessä on paljon. Nämä ovat olemassa juuri karvaassa olomuodossa. Tarvittaessa teehen voi lisätä hieman sokeria tai muuta makeutusainetta, joka peittää karvaan maun.

Teelehdet kestävät hyvin useammankin haudutuskerran.