Ostoskorissasi ei ole tuotteita.
Tällä hetkellä olette:
Lapacho
Etelä-Amerikan sademetsissä ja vuoristossa kasvava ikivihreä
suuri jalopuu. Teehen käytetään lapacho puun kuoren sisäosaa. Lapchoa kutsutaan
myös inka-teeksi, sillä inkaintiaanit ovat käyttäneet lapachoa jo tuhansia
vuosia lääketieteellisiin tarkoituksiin.
Lapacholla on voimakkaita antibioottisia vaikutuksia mm. vilustumisoireisiin,
erilaisiin tulehduksiin sekä vatsa- ja ihosairauksiin. Lapacholla on
positiivisia vaikutustuloksia myös diabeteksen ja syövän hoidossa. Kuurinomainen
käyttö lisää ihmisen omaa vastustuskykyä pysyä terveenä. Maku on makeahko, mieto
ja lievästi parkkimaisen tervainen, jos lapachoa hauduttaa kauan.
Ei suositella raskaana oleville eikä henkilöille joilla on
verenkiertohäiriöitä.
Teen valmistaminen
Oikeaoppisen valmistustavan mukaan veden lämpö on noin 75-90°C. Sen
saavuttaa, kun kaataa kiehahtaneen veden ensin esim. toiseen kylmään
teepannuun ja siitä muutaman minuutin päästä teelehtien päälle. Kannellisessa
kupissa tai pienessä (parin desin) posliinipannussa.
- esilämmitä kuppi tai pannu kuumalla vedellä
- laita kuppiin 1 g (1/2 rkl) teetä yhtä desiä vettä kohden
- ruokalusikallinen (noin 10g) riittää yhteen litraan teetä
- kaada oikean lämpöinen vesi teelehtien päälle (korkeassa kaaressa niin vesi
hapettuu lisää)
- anna hautua 1,5-3 minuuttia kannen alla
- joitakin laatuja haudutetaan 3–5 minuuttia
- kaada tee toiseen kuppiin (estä tarvittaessa teelehtiä valumasta mukana
kannella) ja nauti juoma
- hyvälaatuisesta teestä ei tule kitkerää eikä karvasta
- tottumattomalle vihreä tee saattaa maistua karvaalta, joka johtuu erilaisista
hapoista ja antioksidanteista, jota vihreässä teessä on paljon. Nämä ovat
olemassa juuri karvaassa olomuodossa. Tarvittaessa teehen voi lisätä hieman
sokeria tai muuta makeutusainetta, joka peittää karvaan maun.
Teelehdet kestävät hyvin useammankin haudutuskerran.