Oma ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Tarjoustuotteet »   Suomen Verkkomaksut

Tällä hetkellä olette:

Lapacho

Lapacho LUOMU

Lisää kuvia

  • Lapacho LUOMU
5,04 €

Saatavuus: Ei ole varastossa.

Kysy tästä tuotteesta

Etelä-Amerikan sademetsissä ja vuoristossa kasvava ikivihreä suuri jalopuu. Teehen käytetään lapacho puun kuoren sisäosaa. Lapchoa kutsutaan myös inka-teeksi, sillä inkaintiaanit ovat käyttäneet lapachoa jo tuhansia vuosia lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Lapacholla on voimakkaita antibioottisia vaikutuksia mm. vilustumisoireisiin, erilaisiin tulehduksiin sekä vatsa- ja ihosairauksiin. Lapacholla on positiivisia vaikutustuloksia myös diabeteksen ja syövän hoidossa. Kuurinomainen käyttö lisää ihmisen omaa vastustuskykyä pysyä terveenä. Maku on makeahko, mieto ja lievästi parkkimaisen tervainen, jos lapachoa hauduttaa kauan.

Ei suositella raskaana oleville eikä henkilöille joilla on verenkiertohäiriöitä.


Teen valmistaminen

Oikeaoppisen valmistustavan mukaan veden lämpö on  noin 75-90°C. Sen saavuttaa, kun kaataa kiehahtaneen veden ensin esim. toiseen  kylmään teepannuun ja siitä muutaman minuutin päästä teelehtien päälle. Kannellisessa kupissa tai pienessä (parin desin) posliinipannussa.

- esilämmitä kuppi tai pannu kuumalla vedellä
- laita kuppiin 1 g (1/2 rkl) teetä yhtä desiä vettä kohden
- ruokalusikallinen (noin 10g) riittää yhteen litraan teetä
- kaada oikean lämpöinen vesi teelehtien päälle (korkeassa kaaressa niin vesi hapettuu lisää)
- anna hautua 1,5-3 minuuttia kannen alla
- joitakin laatuja haudutetaan 3–5 minuuttia
- kaada tee toiseen kuppiin (estä tarvittaessa teelehtiä valumasta mukana kannella) ja nauti juoma
- hyvälaatuisesta teestä ei tule kitkerää eikä karvasta
- tottumattomalle vihreä tee saattaa maistua karvaalta, joka johtuu erilaisista hapoista ja antioksidanteista, jota vihreässä teessä on paljon. Nämä ovat olemassa juuri karvaassa olomuodossa. Tarvittaessa teehen voi lisätä hieman sokeria tai muuta makeutusainetta, joka peittää karvaan maun.

Teelehdet kestävät hyvin useammankin haudutuskerran.